Een kleine update

Het is stil op de blog. Je zou misschien al kunnen denken dat we er de brui aan gegeven hebben en gaan voor een extra jaartje camping. Maar niets is minder waar. We proberen nog steeds om voor Kerstmis te verhuizen. Een opvallende verandering, en vooral heel leuk, is dat de eerste tegels gelegd zijn. We hebben wel wat langer moeten wachten op de levering, zoals gewoonlijk, maar we zijn wel heel tevreden met onze keuze. Helaas voor jullie komen ze op de foto niet zo goed tot hun recht. Het is een keramische tegel met travertin look in formaat 60×60. Heb je er ooit bij stilgestaan hoe moeilijk het is om de kleur van het voegsel te kiezen… Of de plinten…

Een iets minder zichtbaar klusje is dat we alle muren opgeschuurd en afgewassen hebben als voorbereiding om te verven. Ons plan is om al een eerste primer te plaatsen zodat de muren geen stof meer afgeven. Helaas is het voorlopig nog niet droog genoeg om te kunnen verven. Maar alles is wel terug wit.

Opnieuw een grote verandering was dat alle afval en steenpuin opgeruimd werd. Leuk werkje om dat steenpuin vanuit de hoop aan de achterkant naar de container aan de voorzijde te verplaatsen. We hebben ook ineens de tuin, of allezins het stuk dat ooit tuin zou moeten worden, ontdaan van onkruid. Daar zaten al flinke exemplaren bij, ondanks de droge zomer. Een ook de bamboe moest eraan geloven. Ineens 3 meter tuin extra.

Ik zou nog bijna vergeten dat we ook de Geberits en het ventilatiesysteem hebben geplaatst. En natuurlijk de douchebak. Die weegt meer dan 60 kg en moest nog naar boven getild worden. Het was alweer lang geleden dat we die gekozen hadden, maar we werden heel blij toen we het pakje open deden.

Next steps? De keuken en de trap zijn besteld. Als de vloer beneden klaar is, kunnen we daar ook de deuren plaatsen en de wc afwerken. Voor de vloer boven moeten we nog even geduld hebben. Omdat daar vinyl komt, moet de chape helemaal droog zijn. Dat zal pas begin december zijn. Nog een belangrijke is de regenwaterput en de riolering. Wateraanvoer hebben we al, maar nu moet het ook nog weg kunnen. En zo komt de verhuis toch al een beetje in zicht…

Plaats een reactie