Grote veranderingen

De laatste weken is er veel gebeurd en veranderd. Met het bouwverlof in zicht hebben we nog een sprintje ingezet. Nu zijn we klaar voor de chappe. Die verwachten we begin augustus. Maar eerst een beetje genieten van het warme weer, het vakantiegevoel op de camping en bijpassend wijntje.

Een terugblik….

Eerst kwam de plakker. Die had 10 dagen nodig om alle muren en plafonds mooi in het wit te zetten.

Tussendoor kwamen De Watergroep en Infrax respectievelijk het water en de gas aansluiten.

Na de pleisterwerken hebben we zelf alle stopcontacten aangesloten en ook de zekeringenkast werd geïnstalleerd.

En toen moest er gestofzuigd worden. Een heel weekend aan een stuk. Onder de leidingen en buizen, in de hoekjes, …. alles moest stofvrij zijn. Anders zou de PUR, de vloerisolatie, niet goed hechten. Gelukkig hadden we veel hulp. En gelukkig had de plakker alles goed afgedekt met doeken! Maar we hebben er toch wat rug- en kniepijn aan overgehouden.

De PUR laten spuiten duurde maar een voormiddag en weg zijn alle elektriciteits- en sanitaire leidingen. Maar wat een vies, vuil werk. Gelukkig hebben ze de muren en ramen goed afgeplakt. De vloerisolatie werd ook nog geschuurd zodat het vlak genoeg zou zijn om de vloerverwarming te kunnen leggen.

Vorig weekend was de vloerverwarming aan de beurt. Eerst de randisolatie plakken en het raster uitleggen. En dan, met het legplan binnen handbereik, kring per kring afrollen. Hoe meer bochtjes, hoe meer vreugd! Ook hier hadden we gelukkig veel hulp zodat we er maar 2,5 dag over gedaan hebben.

Het ziet er net echt uit hè! Begin augustus komen ze water/druk op de vloerverwarming zetten en alles controleren. Daarna kan de chape komen en dan is het weer wachten tot die voldoende droog is om te kunnen tegelen.

Maar nu genieten wij eerst van het bouwverlof!

Een gedachte over “Grote veranderingen

Plaats een reactie