Einde bouwverlof, welkom chape

Donderdag of vrijdag, dan zou de chapper komen … Het werd donderdag, vandaag dus. Om op dit punt te geraken, moesten er weer heel wat kleine werkjes uitgevoerd worden die, zoals gewoonlijk, veel meer tijd in beslag namen dan verwacht. Zoals daar zijn PUR spuiten onder de ramen, de uitzetvoegen precies uitmeten zodat ze overeen komen met de vloertegels, vloertegels kiezen of althans de dikte, bekistingen maken en natuurlijk weer de hele vloeroppervlakte obstakelvrij maken. Maar ook de elektriciteit en gasaansluiting werden (van de eerste keer) goedgekeurd. Dikke pluim voor ons en iedereen die geholpen heeft. De lamp brandt!

Vanmorgen, ook zoals gewoonlijk, heel vroeg, werd alles in gereedheid gebracht. Niveaus werden besproken, vloermatkaders aangeduid, bewapening naar boven,…. Iedereen was er klaar voor. Behalve de camion, die zag het niet meer zitten. Waterpomp kapot was de diagnose. Gelukkig kon er snel een mechanieker opgetrommeld worden om het voorval te verhelpen. (Ik heb wel enkel foto’s langs buiten kunnen trekken, vandaar de slechte kwaliteit)

En ziedaar: het einde van de ruwbouw is nu officieel! Haal de champagne, slingers en feestneuzen maar uit! Hier hebben we zo lang naar uitgekeken. Een mijlpaal!

Nu alleen nog afwerking. Vloertje leggen, keukentje (laten) plaatsen en badkamertje…. En klaar zijn wij. Haha, als alles zo vlotjes zou gaan…

Over de badkamer nog een leuk en profijtelijk weetje: badkamermeubels zijn duur. Ongelofelijk en onverantwoord duur. Schandalig duur. Dus ons plan B was een badkamermeubeltje van Ikea in een opvallende kleur, namelijk turquoise. Toevallig ging ik vorige week nog eens kijken op de Ikea-website en tot mijn grote ontsteltenis bleek net deze kleur uit het assortiment. Paniek alom natuurlijk. Gelukkig kon de klantendienst opsnorren dat er in Hognul nog op voorraad waren. Na dit bericht zijn wij onmiddellijk naar Hognul gereden om nog 2 exemplaren te bemachtigen. Missie geslaagd, en tegelijkertijd ook nog 50% korting gekregen. 2 voor de prijs van 1! Dubbele missie geslaagd dus. Soms moet je toch ook een beetje geluk hebben hè!

Plaats een reactie