Pleisterwerken van start

Maandag stond de plakker voor de deur. Netjes, zoals vorig jaar al afgesproken. Maar om alles klaar te hebben vóór hem, moest er toch nog een en ander gebeuren. De laatste leidingen werden getrokken, alle sleuven terug dicht gesmeerd met mortel, LED strips ingeplakt, poutrellen behandeld tegen het roesten en met silicone afgespoten, alarmcontacten in ramen en deuren getest, … En natuurlijk ook opruimen! Veel opruimen! Alle gereedschappen van de garage terug naar de container, water, modder en bouwpuin uit de kruipkelder en dan alles opnieuw uitkeren.

Ook ons regenwatersysteem werd geprofessionaliseerd en uitgerust met een dompelpomp.

De plakker bracht zijn eigen container mee dus het staat weer goed vol voor de deur. De eerste dagen is hij begonnen met de muren en plafonds in te spuiten zodat de stenen niet zoveel water opzuigen en het bezetsel tegen de dallen blijft kleven. Ook de ramen moeten afgekast worden. En op de hoeken, bijvoorbeeld aan de deuren, werden profielen geplaatst. Nu gaan we van centimeters in de ruwbouw naar millimeters in de afwerking. Om alle muren en hoeken recht te krijgen, is er dus heel wat meet- en paswerk nodig.

En vandaag werd ook de eerste kamer gepleisterd. Die eer was voor de dressing. Ze beginnen natuurlijk boven met pleisteren en werken zo naar beneden.

En ook de douche kreeg al een speciale cementlaag die beter bestand is tegen vocht.

Nu kunnen we 2 à 3 weekjes rusten. Gelukkig, want het begint aan ons te vreten. Maar dan moeten we er terug volop tegenaan om nog voor het bouwverlof de PUR isolatie te laten spuiten. Dan kunnen wij tijdens het bouwverlof de vloerverwarming leggen zodat ze direct na het bouwverlof kunnen chappen. En laat het dan maar een warme zomer worden zodat alles goed kan drogen! Met de ruwbouw beginnen in de winter heeft zo zijn voordelen.

Een gedachte over “Pleisterwerken van start

Plaats een reactie